Köszöntő

 

Tisztelettel köszöntöm az olvasókat abból az alkalomból, hogy az Új Munkaügyi Szemle első számát olvashatják. Az online folyóiratban a hagyomány és tradíció találkozik az újszerű és innovatív megoldásokkal. Önmagában a lap is ezt szimbolizálja, hiszen a szakmai körökben országos szinten ismert és méltán elismert Munkaügyi Szemle utódjaként, annak folytatásaként indítottuk útjára a Budapesti Metropolitan Egyetem támogatásával.

A Munkaügyi Szemle 1957 óta jelent meg, 62 évfolyama látott napvilágot.  A METU kiadóként arra vállalkozik, hogy stabil hátteret biztosítson ahhoz, hogy az emberi erőforrással foglalkozók továbbra is információhoz és publikálási lehetőséghez jussanak e  nagy múltú folyóiratnak a változó követelményekre reagáló megújításával.

Hazai és nemzetközi viszonylatban is a humánerőforrás menedzsment az egyik legdinamikusabban fejlődő, folyamatosan változó terület, amely kihívások elé állítja a témában érintett munkaerőpiaci gyakorlat szereplőit, és a tudományos élet képviselőit egyaránt.

Az Új Munkaügyi Szemle, mint lektorált szaklap egy helyen teremt fórumot arra, hogy a szakma és a tudomány találkozzon. Tartalmát tekintve munkaügyi, személyügyi és a humán menedzsmenthez valamilyen formában kapcsolódó témakörökkel foglalkozik. Az elméleti tudományos kutatások és a „jó gyakorlatok” publikálása lehetőséget biztosít arra, hogy a humán szakma képviselői és az érdeklődők is vonzónak találják a folyóiratot.

A Budapesti Metropolitan Egyetem kiadásában megjelenő Új Munkaügyi Szemle szerkesztőbizottsága nevében üdvözlettel:

Bachmann Bálint

az egyetem rektora