A munkaerőhiány és a munkaerő-tartalékok (a szekcióülés összefoglalója)

Összefoglaló a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztályának a 60. Közgazdász Vándorgyűlésen, Szegeden, 2022. szeptember 22-én tartott szekcióüléséről

 A 2022. évi Közgazdász Vándorgyűlésen a Magyar Közgazdasági Társaság (továbbiakban: MKT) Munkaügyi Szakosztálya „A munkaerőhiány és a munkaerő-tartalékok” címmel rendezett panelbeszélgetést. A bevezető előadást Lakatos Judit ny. szakmai főtanácsadó, Központi Statisztikai Hivatal tartotta. A panelbeszélgetés résztvevői voltak: Nábelek Fruzsina, ügyvezető igazgató, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft., Boda György emeritus egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem, a Boda & Partners Kft. managing partnere, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja, Budai László főosztályvezető, Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály, Czirfusz Márton társalapító, Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont. Moderátor volt Bagó József vezető kormányfőtanácsos, Belügyminisztérium, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnöke.

A téma aktualitását az adta, hogy a járvány enyhülésével/lecsengésével újra felerősödött a magyar munkaerőpiacot régóta jellemző kettőség problémája, miszerint egyszerre van jelen a munkaerőhiány és munkaerő-tartalék.

PDF

A rendezvény megtekinthető és meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=dh1LGb5aEUg&t=219s