Platformdolgozók és a vírus (OECD felmérés)

2020 / szeptember

Az OECD készített egy új felmérést a koronavírus platformunkára gyakorolt hatására. Olyan tevékenységeket néztek, amelyekhez fizikailag ott kell lenni (pl. Uber). 700 platform-munkavállaló válaszolt a kérdőívre. A megrendelések visszaesése miatt még inkább olyan munkát kerestek ezek a dolgozók, ahol nagy veszélyben vannak a vírussal szemben (pl. pizza-futárok).

A COVID-19 járvány két fő kockázatot jelent a platform dolgozói számára: a vírusnak való kitettség és a jövedelemvesztés. A válságra reagálva a kormányok soha nem látott lépéseket tettek a hagyományos munkakapcsolatokon kívüli munkavállalók - köztük a platformmunkások - támogatásának biztosítására. De maguk a platformcégek is intézkedéseket hoztak a platformjaikat használó koncertezők egészségének és jövedelmének védelme érdekében, amit egy adatgyűjtési gyakorlat is bizonyít, amelyet az OECD az AppJobs Intézettel együttműködve hajtott végre.

A gyakorlat azokra a platformvállalatokra összpontosított, amelyek szolgáltatásokat közvetítenek a helyszínen (nem pedig az interneten keresztül), annak érdekében, hogy a munka során ne csak a lehetséges jövedelemveszteség, hanem a vírusnak való kitettség kockázatát is felfogják. A megkérdezett platformcégek több mint fele arról számolt be, hogy intézkedéseket tett a társadalmi távolságtartás és/vagy a szolgáltatások biztonságos nyújtásának előmozdítása érdekében, beleértve az érintés nélküli kézbesítés bevezetését vagy a magas kockázatú szolgáltatások ideiglenes megszüntetését. A nyilatkozók 25%-a számolt be arról, hogy egyéni védőeszközöket vagy higiéniai termékeket biztosít a munkavállalóknak (bár egyes munkavállalók nem voltak elégedettek a szállított termékek minőségével). 23%-uk számolt be arról, hogy teljes vagy részleges fizetést nyújt beteg vagy önálló elszigeteltségű munkavállalóknak, általában legfeljebb két hétig.

A platformon dolgozók kiegészítő felmérésében (mind a helyszínen, mind az interneten dolgozók) a válaszadók 35%-a mondta, hogy platformja intézkedéseket hozott a pandémia idején, és ennek a csoportnak alig fele (44%) nyilatkozott, hogy elégedettek voltak a megtett intézkedésekkel. Arra a kérdésre, hogy értékeljék a rendelkezésre álló források hozzáférhetőségét, több válaszadó mondta, hogy könnyű vagy viszonylag könnyű (38%) hozzájutni ezekhez az erőforrásokhoz, mint azok, akik szerint nehéz vagy viszonylag nehéz (30%). Egyes platformmunkások a felmérés alapján további segítséget kértek. Sokan egyszerűen jobb foglalkoztatási lehetőségeket vagy több munkát akartak a platformon keresztül. Mások több pénzügyi támogatást, az ellátásokhoz való hozzáférést, a biztonságosabb  munkakörnyezetet és a jobb általános bánásmódot kérték a platformoktól.

További részletek itt érhetőek el:

http://www.oecd.org/coronavirus/policy-responses/what-have-platforms-done-to-protect-workers-during-the-coronavirus-covid-19-crisis-9d1c7aa2/

https://read.oecd-ilibrary.org/view/?ref=136_136534-6kmopirex5&title=What-have-platforms-done-to-protect-workers-during-the-coronavirus-%28COVID-19%29-crisis%3F